logo

Dommelen…?! voor ouderen goed om te wonen !

Dit is een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op vrijdag 28 september in De Belleman.

Een ontmoetingsmiddag voor álle Dommelse senioren/ouderen. Van Venbergseweg tot Loonderweg en alles wat ertussen ligt aan lanen, paden, weien, dalen, hoven en beemden. En dat zijn er, alles bij elkaar, héél veel.

Waarom een informatiemiddag voor ouderen?

Dommelen is in de loop van 40 jaar aanzienlijk veranderd en gegroeid. Het is een gemeenschap geworden van ca. 13 duizend inwoners en ouderen maken daar een groot deel van uit. De indruk bestaat echter dat veel ouderen in Dommelen niet voldoende op de hoogte zijn van de mogelijkheden die de `kern’ Dommelen biedt. Voor veel voorzieningen, activiteiten zoeken ouderen automatisch het 'durp' Valkenswaard op of laten het er gewoon bij zitten. Dit is wat de initiatiefnemers vooral opvalt.

Daarom bieden: KBO -Dommelen, Paladijn,organisatie voor welzijn en Ouderensoos Belleman u een informatiemiddag aan. Zij zijn van mening dat de mensen beter geïnformeerd moeten worden om de juiste weg te vinden binnen zo'n grote gemeenschap als Dommelen. Om senioren voldoende zicht te geven en op de hoogte te brengen van de mogelijkheden, wordt op aantrekkelijke wijze noodzakelijke basisinformatie gegeven door genoemde partijen.

De organisatoren zochten mensen en instanties die met korte presentaties en op aansprekende wijze hun aanbod of activiteiten kunnen presenteren.
Dat is gelukt! Zie maar !

  • Ad de Bont : dagvoorzitter en gespreksleider
  • Dick van Diepen namens Paladijn: over Actief bewegen en meedoen door ouderen,
  • Hans Voets, AHOED-dokter, licht de gezondheidszorg in Dommelen toe,
  • Karin Tournier namens Valkenhof: over de speciale inzet en activiteiten in Dommelen
  • Ans Boelens namens Zuidzorg: in Dommelen oud zijn of worden? Niks mis mee!
  • Suzanne Peeters en Frans van Vonderen, namens de Wmo-Adviesraad over ondersteuningsmogelijkheden vanuit de Gemeente voor ouderen in Dommelen.

Gezellig?   Jazeker.  De ontvangst en ambiance zal die middag op 28 september bijzonder plezierig zijn. Er zijn Informatie-standjes over alles en nog wat; bijv. de Ouderenwinkel, Mantelzorg. En wat dacht u van levende muziek? En een heleboel bekenden om u heen! Kop koffie erbij. Wat wensen we nog meer?

Alle gegevens op een rijtje:
álle ouderen van Dommelen zijn uitgenodigd gratis toegang, gratis kopje koffie, muziekje erbij veel informatie over hulp- en zorg- en dienstverlening
Wanneer :    vrijdagmiddag 28 september 14.00 uur (zaal open 13.30 uur)
Waar:  theaterzaal in Ontmoetingscentrum De Belleman, Dommelen          

Dit allemaal speciaal voor u, kom langs, tot dan!