logo

Ouderensoos Belleman

Soos

Elke maandagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur in De Belleman. Niet tijdens feestdagen en in de zomerperiode als de Belleman gesloten is.

De ouderensoos is een gezellige middag waar iedereen zoveel mogelijk aan z’n trekken komt. De deelnemers bepalen zelf hun favoriete bezigheid. Voorbeelden zijn: een kaartje leggen, een gezelschapsspel spelen en bezigheden zoals biljarten, sjoelen, kaarten maken of breien.

Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon een praatje te komen maken. Onze gastvrouwen serveren koffie en thee. Ze zorgen ervoor dat iedereen het naar de zin heeft, want de gezellige sfeer staat voorop.

Aan het begin van het seizoen wordt er een feestelijke openingsmiddag gehouden. Deze seizoensopening is bedoeld om de soos en alle activiteiten te promoten.
Belangstellenden zijn (met introducés) van harte welkom op die middag.

Verder staat het een ieder vrij om gedurende het seizoen bij de soos op maandagmiddag binnen te lopen. De kans is groot dat je blijft hangen!

Op woensdag en vrijdag zijn er vaak leerzame bijeenkomsten waarvoor leden en niet leden zich kunnen inschrijven. 

Op gezette tijden wordt er een 'speciale happening' gehouden, zoals Sinterklaas, Kerstdiner, Nieuwjaarsborrel of gezamenljk uit eten gaan. De datums en kosten worden vooraf bekend gemaakt.

Bovendien kun je je inschrijven voor de verschillende uitstapjes. Je kunt dan genieten van bv een gezellige kienmiddag, een museumbezoekje of een fietstochtje.

Verdere informatie hierover vind je in het menu aan de linkerkant onder Activiteiten.

Algemene regels

Om te mogen deelnemen aan een activiteit van de Ouderensoos moet je lid zijn van Stichting Ouderensoos Belleman.
In sommige gevallen kun je deelnemen zonder lid te zijn, maar dan zijn de kosten hoger.

De leeftijd waarop je kunt deelnemen is vanaf midden-vijftig. Ben je nog jonger, maar je vindt dat jou omstandigheden een reden kunnen zijn om toch mee te mogen doen, dan valt daar altijd over te praten.

Het seizoen van de soos start op 1 januari en loopt door tot 31 december.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap kost € 25,00 per jaar en dit bedrag dient vóór 1 januari gestort te zijn op de bankrekening van de ouderensoos. (indien je na 1 juli lid wordt kost het lidmaatschap € 12.50 voor de rest van dat jaar).
Op de soosmiddagen op maandag is het eerste kopje koffie of thee gratis. Andere consumpties moeten aan de bar afgerekend worden.

Mocht je niet langer lid willen zijn van de soos, meld dat dan even aan de penningmeester.

Andere activiteiten

De bijdragen voor overige bijeenkomsten en speciale evenementen kun je vinden in het menu aan de linkerkant onder Activiteiten.
De kosten voor vrijdagmiddaguitstapjes zijn voor eigen rekening, maar opvallend laag! Deze kosten worden over het algemeen ter plaatse voldaan.

Betaling

Bovengenoemde kosten kunnen overgemaakt worden naar de rekening van de penningmeester.
De gegevens vind in het menu aan de linkerkant onder Lidmaatschap.