Verslagen

Sinterklaasmiddag

Op maandag 2 december hadden we weer bonte traditionele sinterklaasmiddag in de Belleman. 29 deelnemers waren komen opdagen met en cadeautje en bijbehorend gedicht.

sint 2019Het geheel werd vakkundig aan elkaar gepraat door Sjef. Vooraf hadden we al kunnen genieten van amandelstaaf en op tafel stonden pepernoten en mandarijnen.

Sjef begon met een quizvraag. Hoe oud is sinterklaas eigenlijk? Niemand wist het precies maar het zou in het jaar 280 zijn in het Turkse Myra. Zijn we weer helemaal bij.

Jammer dat de belangstelling voor deze middag terugloopt maar het is niet anders. Het elke weer leuk om te zien hoeveel moeite men doet om er toch iets van te maken. Zelfs onze oudste senioren Harrie Daems en Jos Klerkx waren van de partij. Al met al een gezellige middag.

Harrie

Kienmiddag op 1 november 2019

kienen 2019Op vrijdag 1 november hadden wij weer onze jaarlijkse kienmiddag.

23 deelnemers hadden zich aangemeld en onder leiding van kienmaster Sjef, Anneke en mijzelf hebben wij 10 rondes gespeeld.

De prijzen waren, zoals ieder jaar, geschonken door de plaatselijkse winkeliers waarvoor wij hen zeer erkentelijk zijn. Een ander deel hebben wij gekocht.

Anneke vooral heeft zich daarvoor ingespannen en ook de verdeling van de prijzen over de 10 rondes was haar wel toevertrouwd.

kienen 2019Sjef heeft op de voor hem kenmerkende wijze de nummers afgeroepen en aan de gespannen gezichten te zien was het weer een groot succes. De laatste 3 rondes heb ik de taak van Sjef overgenomen want hij moest naar zijn vrijwilligersbaantje bij de buurtbus.

Als er een dubbele kien was werd er geloot waarbij de verliezer toch een troostprijs kreeg. Een thermobeker of een waaier. Na de 10 rondes waren er 4 personen die nog geen prijs hadden en die hebben in een extra ronde gekiend voor een quilttas gemaakt door Mia van Beek.

Er was voor iedereen vooraf en tussendoor koffie met koek en dus was het weer een zeer geslaagde middag.

Harrie

Een zeer geslaagde fietstocht met lunch

fietsenWoensdag 28 augustus gingen we weer fietsen met de soos. Deze keer met een lunch onderweg.

Om 11.00 uur vertrokken we vanaf de Belleman voor een tocht die 39 km lang was.
Het weer was prachtig en vooral niet te warm. We waren met 9 personen die erg genoten hebben van deze tocht. Op en klein valpartijtje van Jos na.

De rit voerde via de 3 bruggen, het Leenderbos naar Brasserie Gezellig in Leende waar we om 12.15 arriveerden.

We hebben genoten van een drankje en een fantastische lunch.

Na de lunch hebben we onze weg vervolgd via Leenderstrijp, Achelse Kluis en Borkel en Schaft via de Kempervennen terug naar Dommelen.

Het was weer een heel fijne tocht. Zeker voor herhaling vatbaar. Eventueel met een aangepaste afstand.
Zie ook de foto's in het fotoalbum.

Harrie

Oud-hollandse spelen op 25 januari

oudhollandsespelen

Voor onze eerste activiteit in 2019 kwamen we bij elkaar bij Party Centrum de Bommel. Twintig personen hebben daar deelgenomen aan de Oud-hollandse spelen.

We begonnen met koffie en een gebakje en later nog een consumptie van de soos. Er werd fanatiek gestreden op 11 spelen waarbij de een wat handiger was dan de ander.

We zijn zo’n 2 ½ uur bezig geweest en toen de kruitdampen opgetrokken waren werd de stand opgemaakt.
Het bleek dat Lies vd Heijden de meeste spelletjes gewonnen had en zij ging met de 1e prijs naar huis: een autowasbon van Autoservice Ronde.

De laatste plek werd gedeeld door 2 personen: Nel Los en Ankie Staals. Na loting ging Nel Los met de poedelprijs, een fles wijn, naar huis.

Al met al een geslaagde middag die in de loop van dit jaar navolging verdiend.

Enkele foto's van deze middag zijn te vinden in het fotoalbum.

Harrie