logo

Featured

Eten bij de Rooi Pannen in Eindhoven

rooi pannen 2024Op woensdag 12 mei verzamelden we rond 11.15 uur bij de Belleman voor een leuk uitstapje naar de Rooi Pannen in Eindhoven. We gingen voor een verrassingslunch maar we kregen een 3 gangen diner voorgeschoteld wat zeer zeker in de smaak viel. We waren met 35 mensen.

Daar aangekomen werden we welkom geheten en even later naar het betreffende restaurant begeleid. Zes jongeren deden erg hun best om ons van alles te voorzien. Het was heerlijk allemaal zoals je kunt zien op de foto's. Tevreden en volgegeten zijn we weer huiswaarts gegaan.
De foto's zijn te vinden in Fotoalbum 2024.

Harrie en Mieke

Featured

Naar het Bakkerijmuseum in Luyksgestel

fietsen 2023

Woensdagmiddag 8 mei vertrokken we om 13.00 uur vanaf de Belleman richting Luyksgestel voor een rondleiding en het bakken van een broodje in het Bakkerijmuseum. Met maar liefst 22 personen!

Er werd veel verteld over de granen, het meel en de bakprocedure. Er komen veel gezegden en woorden uit de bakkerij wereld. Zo is daar de doofpot, (waar de assen in gaan) een sloerie, (dweil om de oven mee schoon te maken en af te koelen) witheet, (dan is de oven achterin heet genoeg om brood in te bakken).

Daarna kregen we een bolletje deeg waar we zelf een broodje van mochten vormen, wat daarna afgebakken werd in de houtoven.

Tot slot kregen we in de molen nog een uiteenzetting van hoe vroeger graan van het land werd gehaald en verwerkt werd tot meel.
Al met al een gezellige leerzame dag. Enkele foto's zijn te zien in Fotoalbum 2024.

Mieke

Featured

Eerste fietstocht in het nieuwe seizoen

fietsen 2023

Dinsdag 7 mei hadden wij de 1e fietstocht van het seizoen 2024. Begunstigd door prachtig weer hebben wij een mooie fietstocht gemaakt.

Via Riethoven, Witven, Veldhoven en het mooie waterrijke gebied bij de Dommel, zijn wij door het bos bij het gat van Waalre en langs de hut van Mie Pils in Aalst naar het stationskoffiehuis in Waalre gefietst, waar we tot besluit nog een drankje genomen hebben. Daarna via de Heikantstraat terug naar Dommelen.

We waren deze keer nog maar met 4 personen. We hopen dat we volgende week met meer personen kunnen gaan. Enkele foto's zijn te zien in Fotoalbum 2024.

Harrie

Wintershow in breifabriek Marcienne

breifabriek 2023 10

Op woensdag 25 oktober stonden we op tijd klaar voor de bus op de Markt. We gingen naar breifabriek Marcienne in Heinsberg.

Daar werden we onthaald met koffie en taart, die dames in witte kerstengel-jurken binnen brachten en uitdeelden.

Na de mooie modeshow, gingen we winkelen en er werden weer veel truien gekocht.
Het was weer een leuk uitje. Bedankt! 

Enkele foto's van de modeshow in staan in Fotoalbum 2023.

Riet

 

Een geslaagd fietsseizoen

fietsen 2023Dit jaar hebben we in totaal 18 fietstochten gemaakt. We begonnen op 2 mei en de laatste tocht was op 17 oktober.
Meestal was het prima fietsweer. We hebben ook nu weer de hele Kempen doorkruist. Van de os in Sterksel tot het kanon in Zandoerle.

We waren meestal met dezelfde personen en de groepsgrootte varieerde van 4 tot 11 personen.
Iedereen heeft hierveel plezier aan beleefd.
Volgend jaar gaan we gewoon weer verder met het organiseren van deze tochten. De foto's zijn te bekijken in Fotoalbum 2023.

Harrie

Chocoladeworkshop bij Rudolf Vermeulen

chocoladeworkshopMet 15 personen hadden we op vrijdagmiddag 6 oktober een hele gezellige chocolade middag bij Rudolf Vermeulen.

We werden ontvangen met koffie, thee en natuurlijk bonbons en uitleg hoe chocolade tot stand komt. Daarna mochten we gehuld in een schort zelf aan de slag.
Er werd volop gesnoept van de chocolade die natuurlijk aan iedereens vingers bleef plakken, dus hilariteit alom.
Nadat iedereen zijn bakje in de koeling had staan mochten we zelf bonbons versieren en onze fantasie gebruiken om zelf een lollie of iets te maken.

Met een tasje met chocolade trokken we rond 16.00 uur weer huiswaarts.
Enkele foto's van deze middag in fotoalbum 2023.

Mieke