logo

Fietstocht naar Zorghoeve Het Brugske

zorgboerderij.jpgVrijdagmiddag 24 april, half 2, verzamelen we bij de Belleman voor een gezellige fietstocht richting zorghoeve het Brugske in Borkel. Het weer is prima, lekker zonnetje en een beetje wind. Nol Willems weet overal de weg, dus die rijdt voorop. Eerst via een omweg naar het Dorpshuis in Borkel voor een lekkere kop koffie.

Rini Goossens, de eigenaresse van de Zorghoeve is er pas na 3 uur, dus we moeten er via een omwegje heen. Nadat de koffie genuttigd is, fietsen we richting het Brugske. Dat is best een eind in het buitengebied.

Het zie er prachtig uit, een grote kamer annex keuken, waar de mensen zelf koken en aardappels schillen etc. Er kunnen maximaal 8 personen terecht voor dagopvang. Er is ook een kruidentuin, een dierenverblijfje waar een ezel, schaap en geit rondlopen. Ria wil een van de dieren aaien en komt in aanraking met het schrikdraad. Schrikken is dat! Ze is er even van ondersteboven.

Dan weer op de fiets. Vanaf het Brugske zitten we al snel op de Luikerweg, die we afrijden tot de ijshoeve. Ter afsluiting nemen we een heerlijke ijsco. Het was een gezellige middag.

Zie ook fotoalbum 2015.

Mieke