logo

Bezoek Waalres museum en bonbonfabriek Vermeulen

bonbons_copy.jpgOp vrijdag 27 november 2015 zijn we met 20 personen naar Waalre getogen om het Waalres museum en de bonbonfabriek van Rudolf Vermeulen te bezoeken. Bij aankomst werd de groep in tweeën gesplitst. 10 personen gingen eerst naar de bonbonfabriek en de rest bleef in het Waalres museum. Op de helft werd gewisseld.

In het Waalres museum werd eerst een expositie van schilderijen bezocht. Dit is een privé collectie van een niet nader genoemd persoon. Van tijd tot tijd word deze collectie gewisseld. Daarna gingen we naar boven waar een verzameling bijeen gebracht was van Brabantia spullen van heel veel jaren.

Kees Dekkers vertelde dat hij en Liesbeth vroeger Brabantiaspullen getest hebben. Een mooie herinnering voor hen dus. Op deze etage was ook een uitstalling van Simplex produkten. Simplex was vroeger een fabricant van houten speelgoed en deze fabriek stond midden in Aalst nabij de kerk. Verder was er ook nog iets te zien van de linnenfabriek van van Dijk. Deze fabriek heeft heel wat linnenuitzetten geleverd aan a.s. bruidsparen.

Het bezoek aan de bonbonfabriek volgde hierna. Vermeulen is landelijk bekend van allerlei chocoladeprodukten veelal geleverd door plaatselijke banketbakkers. Je kunt voor alle gelegenheden chocoladeprodukten bestellen. Het hele proces gebeurt handmatig. Na afloop konden we in de winkel nog chocoladeprodukten kopen. Als deelnemer aan de excursie konden we allemaal een bonbon proeven.

Na afloop van de excursie zijn we naar de Wolderse Wever gegaan voor koffie met gebak. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag met meer deelnemers dan we de laatste tijd gewend zijn.

Zie ook fotoalbum 2015.

Harrie